skip to Main Content

 

Πριν από δύο χρόνια περίπου στο Βιετνάμ ανακαλύφθηκε ένα σπήλαιο εντελώς διαφορετικό!!! Ένα τεράστιο σπήλαιο που ίσως είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο!! Αυτό δεν είναι το περίεργο, το περίεργο με αυτό το σπήλαιο είναι ότι στο εσωτερικό του υπάρχει ένα τροπικό δάσος!!! Υπάρχουν επίσης φυτά που έχουν εξελιχτεί στο εσωτερικό και τις ανάγκες του σπηλαίου!!! Στο εσωτερικό του ζουν πίθηκοι που οι διάφορες με τους έξω πιθήκους είναι απειροελάχιστες, μα όλα δείχνουν ότι αρχίζουν και εξελίσσονται στις ανάγκες του σπηλαίου, υπάρχουν ακόμα πουλιά διάφορα έντομα άγνωστα στους επιστήμονες!!!

Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στο Phong Nha-ka Bang National Park στην περιφέρεια Bo Trach και στην επαρχία Quang Binh. Η όλη περιοχή βρίσκεται στα σύνορα Λάος – Βιετνάμ, διαθέτει ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι μέσα του το σπήλαιο το οποίο και δίνει ζωή……!!!! Το σπήλαιο λέγεται ότι βρέθηκε από ένα άνδρα που ονομάζεται HO-Knah το Νοέμβριο του 1991. Ωστόσο κανένας δεν είχε επιχειρήσει να εξερευνήσει το σπήλαιο μέχρι το τέλος του 2009 όπου ομάδα Βρετανών σπηλαιολόγων με τη βοήθεια Βιετναμέζων ερεύνησαν το σπήλαιο και έφεραν εκπληκτικές φωτογραφίες μαζί τους στην επιστροφή!!

Κανένας από τους ντόπιους δεν τολμά να πατήσει το πόδι του εκεί μέσα, ούτε ακόμα στην διάρκεια του πολέμου από τους Αμερικανούς, ο λόγος είναι από το σφύριγμα που κάνει ο υπόγειος ποταμός εκεί μέσα, αλλά ο πιο σημαντικός λόγος όπως τονίζουν είναι ότι ανήκει στους υπόγειους ανθρώπους!!! Από τα αρχαία χρόνια έχουν κάνει μια συμφωνία οι υπόγειοι να μην βγαίνουν έξω από την σπηλιά, αλλά και οι έξω, οι ντόπιοι της περιοχής δηλαδή να μην μπαίνουν μέσα για κανένα λόγο. Αν κάποιος παραβιάσει την συνθήκη ο Βούδας θα το τιμωρήσει αιώνια τοποθετώντας τον παραβάτη στο αιώνιο κενό!!!

Όπως καταλαβαίνετε για μένα αλλά και για τους άλλους ερευνητές είναι μια απόδειξη ότι μπορεί να αναπτυχτεί ζωή υπόγειος, βεβαία δεν είναι πολύ βαθιά σε βάθος αλλά για φανταστείτε όμως αλλού σε αλλά σπήλαια δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα!!! Έτσι το καθιστά το μοναδικό σπήλαιο στον κόσμο με ποικίλη ζωή μέσα του, από ζώα, δένδρα, φυτά, έντομα!! Εκτός από τους σπηλαιολόγους δεν το έχει εξερευνήσει άλλος ειδικός, τον επόμενο χρόνο μαζί με τους σπηλαιολόγους θα το εξερευνήσουν βιολόγοι για να δουν το τι ακριβώς γίνεται εκεί και κατά πόσο έχουν εξελιχτεί κάποια ζώα η όχι αλλά αναμένουν και τον εντοπισμό κάποιων καινούριων ειδών….

Το σπήλαιο είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα μήκος, έχει 200 μέτρα ύψος το εσωτερικό του και 150 πλάτος!!! Οι επικεφαλής την σπηλαιολογικής εταιρίας οπού και το εξερεύνησαν Howard, Deb Limbert δήλωσαν ότι στο τέλος του υπάρχει ένας τοίχος από ασβεστίτη οπού φράζει την είσοδο σε άλλη αίθουσα, το ποτάμι συνεχίζεται πέρα από αυτό. Είπαν επίσης πως δεν έχουν τελειώσει με την εξερεύνηση του σπηλαίου και πως θα ξανά γυρίσουν για να συνεχίσουν ……….οτι νέο υπάρχει θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Σας παραθέτω τις καταπληκτικές και απίστευτες φωτογραφίες από την συγκεκριμένη αποστολή!!

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back To Top