skip to Main Content

Τα Λόγια τα Χρωματιστά

Αυτός είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Καίτης Μαυρομμάτη

που  θα παρουσιάσει στη Γκαλερί  Χρυσόθεμις

 Εγκαίνια :  Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 & ώρα 19.30

 Διάρκεια Έκθεσης 10 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2011

Γκαλερί «Χρυσόθεμις»

25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι

210.6811418 | gall.chryssothemis@gmail.com

 

Καίτη Μαυρομμάτη

 

Η  Καίτη Μαυρομμάτη  που  στην περασμένη της έκθεση, μας ταξίδεψε ζωγραφικά στους ήχους της μουσικής  και στη  συνέχεια, στην Αλεξάνδρεια των παιδικών της χρόνων, μέσα από εικονογραφήσεις και  κείμενα,  τώρα μας δείχνει, πώς τα λόγια και τα χρωματιστά μολύβια …έγιναν λάδια και παστέλ.

 Η ζωγραφική της, κατάθεση ψυχής, διακρίνεται από αισθαντικότητα, δύναμη και ειλικρίνεια, χαρίζοντας μας χρώματα και αρώματα.

 Γεννημένη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με σπουδές στην Ελλάδα και στο Παρίσι, έχει κάνει 8 ατομικές εκθέσεις, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές, στην Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Αμερική, Ρωσία, Βουλγαρία και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε τρεις διεθνείς εκθέσεις, στο Παρίσι, στη  Brignoles (Γαλλία),  Monte Carlo.

 Το 1982 επιλέχθηκε στους 10 Έλληνες ζωγράφους, για την έκθεση της Ε.Ο.Κ. «Νέοι Ευρωπαίοι Καλλιτέχνες».

 Έργα της βρίσκονται, στην έδρα της Ε.Ο.Κ., στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη της Πάτρας, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου, και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 ————————————————————

 Στις 17 Μαρτίου 2011 και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον χώρο της έκθεσης, κατά την οποία η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου θα ντύσει μουσικά, κείμενα από το βιβλίο της Καίτης Μαυρομμάτη “Τα Χρόνια της Αλεξάνδρειας”. Διαβάζει η συγγραφέας Μαρία Γιαγιάννου, ενώ την εκδήλωση προλογίζει η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back To Top