skip to Main Content

 

James Nachtwey

Ο James Nachtwey είναι αμερικανός πολεμικός φωτορεπόρτερ, κατά πολλούς ο καλύτερος στον κόσμο.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1948. Μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη και στο κολέγιο σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Πολιτικές Επιστήμες. Έκανε πολλές δουλειές, μεταξύ των οποίων φορτηγατζής και εργάτης σε εμπορικά πλοία. Τα ταξίδια του αυτά, σε συνδυασμό με τις εικόνες που έβλεπε από τον πόλεμο του Βιετνάμ και τη συμμετοχή του σε οργανώσεις Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γέννησαν την αγάπη του για τη φωτογραφία.

Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος και το 1976 ξεκίνησε να εργάζεται ως φωτορεπόρτερ σε μια μικρή εφημερίδα της πολιτείας New Mexico. Το 1980 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και γίνεται ελεύθερος επαγγελματίας συνεργαζόμενος με περιοδικά και εφημερίδες. Το 1981 κάνει την πρώτη του δουλειά εκτός Η.Π.Α, ταξιδεύοντας στην Ιρλανδία.

Οι κυριότερες συνεργασίες του:
– Από το 1984 συνεργάζεται με το περιοδικό Time
– Την περίοδο 1980 – 1985 εργάστηκε για το πρακτορείο Black Star
– Ήταν μέλος του πρακτορείου Magnum την περίοδο 1986 – 2001
– Το 2001 ίδρυσε μαζί με άλλους το πρακτορείο VII Photo

Ο Nachtwey είναι πολυβραβευμένος, με σπουδαιότερη διάκριση την κατάκτηση του Robert Capa Gold Medal 5 φορές και του βραβείου World Press Photo το 1994.

«Υπήρξα μάρτυρας, και αυτές οι εικόνες είναι η μαρτυρία μου. Τα γεγονότα που κατέγραψα δεν θα ξεχαστούν και δεν πρέπει να επαναληφθούν»

ΠΗΓΗ: www.photodiodos.gr

 

 

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back To Top