skip to Main Content
500 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ
200 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
45 ΓΡΑΜΜ.ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ ή 3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΤΕΓΝΗ
1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
1/2 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΑΡΙΦΑΛΟ
1 ΓΕΜΑΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
200 ΓΡΑΜΜ. ΜΕΛΙ
150 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΨΗΜΕΝΑ, ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
70 ΓΡΑΜΜ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατέψτε τα άλευρα το αλάτι τι μαγιά και τα υπόλοιπα  υλικά εκτός των ξυρών καρπών και προσθέστε το μέλι ζεστό αλλά όχι καυτό. Συνεχίστε προσθέτοντας ζεστό νερό και ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Προσθέστε σταφίδες και καρύδια και ζυμώστε να ενωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Αλείψτε τη ζύμη με το βούτυρο ή το λάδι γύρω γύρω και αφήστε την να ξεκουραστεί και να φουσκώσει  λίγο .Φτιάξτε δύο κοντές φραντζόλες και κυλήστε τες πάνω στο σουσάμι να καλυφθούν παντού. Βάλτε τες σ’ ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο κι αφήστε τες ν’ φουσκώσουν. Βάλτε το μελόψωμο σε φούρνο 170-180C αφού το τρυπήσετε λίγο. Αφήστε το μια μέρα πριν το κόψετε, γιατί το μέλι και τα αρώματα χρειάζεται να μείνουν  μέσα στο ψωμί για λίγο για να υπάρξουν και να αναδειχθούν.

 

 

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back To Top