skip to Main Content

Όλα τα είδη τσαγιού, πράσινο, λευκό, μαύρο κ.λπ. προέρχονται από ίο ίδιο φυτό. Οι
διαφορές στο χρώμα προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται. Το άσπρο
(λευκό) τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο και παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες
από την πρώτη σοδειά του τσαγιού, τα πρώτα φύλλα και τα μπουμπούκια του.
Συγκριτικά με τα άλλα είδη τσαγιού, το άσπρο τσάι έχει πιο απαλό άρωμα και πιο
ελαφριά γεύση, μικρότερη περιεκτικότητα σε τεΐνη και μεγαλύτερες ποσότητες
αντιοξειδωτικών, ιδίως πολυφαινολών, οι οποίες έχουν θετική επίδραση στην υγεία
αλλά και στη μείωση του σωματικού βάρους. Πιο συγκεκριμένα. έρευνες έχουν
δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση άσπρου τσαγιού αυξάνει την αντιοξειδωτική
προστασία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, υποστηρίζει την πέψη, βοηθάει το
κυκλοφορικό σύστημα, συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα,
επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας, προστατεύει το σμάλτο των δοντιών και
τα οστά. Συγχρόνως, διευκολύνει το αδυνάτισμα, επιταχύνοντας φυσικά το ρυθμό
του μεταβολισμού και την ικανότητα του σώματος να καίει πιο αποτελεσματικά τα
λίπη.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back To Top