ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΓΕΜΙΣΤΟ από τον Σ. Τζιαφέτα

ΥΓΕΙΑ — By on February 28, 2012 at 20:20

ΖΥΜΗ:
230 ml ΜΠΙΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
120 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ή 60 ml ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
ΚΑΙ 60 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)
500 ΓΡΑΜΜ. ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΓΕΜΙΣΗ:
500ΓΡΑΜΜ. ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ
ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΞΕΡΟ ΔΥΟΣΜΟ
80 ΓΡΑΜΜ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΨΗΜΕΝΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάλτε σ’ ένα μπολ το αλεύρι  το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι και ανακατέψτε το καλά. Κάνε-τε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε τη μπίρα και το λάδι. Ανακατέψτε ζωηρά να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Κάνετέ την; μπάλα, σκεπάστε το μπολ με μια  πετσέτα και ετοιμάστε τη γέμιση.. Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Αλευρώστε μια επιφάνεια και απλώστε το ένα κομμάτι, με τον πλαστή, σε ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο. Απλώστε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του. Τυλίξτε από τη μακριά πλευρά. σε ρολό μετρία σφιχτό, και σχηματίστε έτσι μια μακρόστενη φραντζόλα. Σηκώστε την με προσοχή και βάλτε την στο ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόχαρτο. Επαναλάβετε ακριβώς τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Α-λείψτε την επιφάνεια με κροκό αυγού, που έχετε χτυπήσει με μια κουταλιά γάλα ή νερό. Πασπαλίστε με σουσάμι, κόψτε σε δυο τρία σημεία για να φεύγει ο αέρας και να μη μαλακώσει το ψωμί. Ψήστε στους 1800C ,μέχρι να ροδίσει

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes