ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΛΟΜΟ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

ΥΓΕΙΑ — By mixalis on December 30, 2011 at 16:29

 

 

Ο καλής ποιότητας καπνιστός σολομός είναι ελαφρώς αλατισμένο5, έχει απαλό ροζ χρώμα κι όχι πορτοκαλί, βελούδινη λιπαρότητα, διακριτικό άρωμα καπνού και βουτύρου, λεπτή, ευχάριστη γεύση και αφήνει μια γλυκιά επίγευση στο στόμα. Αντίθετα, ο κακής ποιότητας αναδίνει μυρωδιά μουρουνέλαιου ή ρέγκας και είναι υπερβολικά αλμυρός. Νορβηγία, Σκοτία, Ιρλανδία και Πολωνία θεωρούνται από τους γευσιγνώστες οι καλύτερες χώρες προέλευσης.

Συμβουλή:

Ο συσκευασμένος σολομός μένει στο φάκελο όσο αναγράφει η ημερομηνία λήξης. Αν τον ανοίξετε, πρέπει να τον ξαναβάλετε στο ψυγείο καλά κλεισμένο και να τον διατηρήσετε μόνο για 1 -2 μέρες, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στη συσκευασία του

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment


Nice Theme
WordPress Themes