Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΣΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΙΑΝΑ…Πίνακας του Ντα Βίντσι το έργο του Τζιόρτζιο Βαζάρι

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ — By on August 17, 2011 at 13:18

 

 

Ψάξε και θα βρεις». Αυτό προτρέπει ο Τζιόρτζιο Βαζάρι, όσους σταθούν μπροστά στο έργο του Η μάχη του Μαρτσιάνο στην Κοιλάδα Κιάνα, την 500 ετών νωπογραφία που εκτίθεται στο Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, ερευνητές εκτιμούν ότι η προτροπή του Βαζάρι οδηγεί σε ένα χαμένο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το μήνυμα Cerca, trova, πρόσεξε πριν από 30 χρόνια ο Ιταλός ερευνητής Μαουρίσιο Σερατσίνι. Οι πρώτες έρευνες όμως με ακτίνες Χ έγιναν μόλις πριν από τρία χρόνια και απέδειξαν ότι η επιγραφή βρίσκεται στο μέσον μιας κοιλότητας που βρίσκεται πίσω από το έργο.

Oι ειδικοί πιστεύουν ότι πίσω από τη νωπογραφία είναι πιθανόν να κρύβεται το ημιτελές έργο του Ντα Βίντσι Η μάχη του Ανγκιάρι, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Αναγέννησης, που θεωρείται ότι καταστράφηκε στα μέσα του 16ου αιώνα, όταν ο Βαζάρι ανέλαβε την ανακαίνιση του κτιρίου και αποφάσισε να καλύψει τα έργα του Ντα Βίντσι με δικά του.

O Σερατσίνι ζήτησε άδεια από τις αρχές της Φλωρεντίας για να εξετάσει την υπόθεση αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτόΥπεύθυνοι του μουσείου απαντούν ότι αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνάς του. Οι ιστορικοί πάντως συμφωνούν ότι η ιδέα και μόνο να αποκαλυφθεί ένα έργο του Ντα Βίντσι είναι συναρπαστική

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment


Nice Theme

Nice Theme
WordPress Themes