Archive for the ‘ΥΓΕΙΑ’ Category

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε? Απλά. Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το [...]

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία 2011-04-09 Μην κάνετε κατάχρηση στα τεχνητά γλυκαντικά και να μην επαφίεστε σε αυτά και μόνο για να χάσετε βάρος. Αυτά τονίζουν οι επιστήμονες, καθώς πολλά προϊόντα «χωρίς ζάχαρη» έχουν πλημμυρίσει τελευταία την αγορά: από σοκολάτες, μπισκότα, τσίχλες, γιαούρτια και αναψυκτικά έως και έτοιμα παρασκευάσματα για γλυκά στο [...]

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ του Στ. Τζιαφέτα

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ του Στ. Τζιαφέτα

Πρόκειται  για μύθο που ο­φείλεται σε λάθος που έκα­ναν ερευνητές όταν μετρώντας την περιεκτικότητα του σπανακιού σε σίδηρο έβα­λαν λανθασμένα την υποδι­αστολή μία θέση πιο δεξιά! Αντί να γράψουν 3,60 mgr, σιδήρου ανά 100 γραμμά­ρια έγραψαν 36,mgr! Πε­ρίπου έναν αιώνα μετά, η λανθασμένη αυτή εγγραφή έχει αναγνωριστεί και διορ­θωθεί, αλλά -δυστυχώς- ο μύθος πρόλαβε να [...]

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ ΤΡΟΦΙΜΑΤΑ

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ ΤΡΟΦΙΜΑΤΑ

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα, ο σίδηρος, είναι εξαιρετικά ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μια μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία (και κατά συνέπεια κούραση και αδυναμία), ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου. Από την [...]

ΑΣΠΡΟ ΤΣΑΪ: ΑΠΟΛΑΥΣΗ «ΕΝ ΛΕΥΚΩ»!

ΑΣΠΡΟ ΤΣΑΪ: ΑΠΟΛΑΥΣΗ «ΕΝ ΛΕΥΚΩ»!

Όλα τα είδη τσαγιού, πράσινο, λευκό, μαύρο κ.λπ. προέρχονται από ίο ίδιο φυτό. Οι διαφορές στο χρώμα προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται. Το άσπρο (λευκό) τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο και παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες από την πρώτη σοδειά του τσαγιού, τα πρώτα φύλλα και τα μπουμπούκια του. Συγκριτικά με τα άλλα είδη τσαγιού, [...]

ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ερευνητή του «Δημόκριτου», κ. Δημήτρη Κοσμόπουλου στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. Το όριο ασφαλείας που θέτουν οι περισσότεροι ερευνητές αλλά και οι κατασκευαστές των μετρητών είναι τα 5,8 μιλιβάτ/τ.μ. εφόσον η έκθεσή μας στην ακτινοβολία είναι διαρκής. Οι εθελοντές μας, ένα νεαρό ζευγάρι με δύο παιδιά 3 και 5 [...]

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΡΟΦΑΓΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΡΟΦΑΓΟΙ

Το τυρί αποτελεί μια μοναδική γευστική απόλαυση, και εμείς έλληνες το τιμούμε δεόντως. Μάλιστα, οι τελευταίες στατιστικές εκτιμούν ότι τρώμε περίπου 23 κιλά τυριού ανά άτομο ετησίως! Στην ελληνική αγορά διακινούνται περισσότερα από 600 διαφορετικά είδη τυριών, στα οποία η συγκέντρωση ασβεστίου και η περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά διαφέρουν σημαντικά. Γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, λαδοτύρι [...]

ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ

ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε διάφορα αιθέρια έλαια που περιορίζουν την ανάπτυξη πολλών παθογόνων μικροβίων και μυκήτων. Πα να επωφεληθείτε όμω5 από τη μυκητοκτόνα δράση του, π.χ. εάν υποφέρετε από κολπική μόλυνση. πρέπει να το καταναλώσετε σε αρκετά μεγάλες ποσότητες. π.χ. μέσα σε σαλάτες σε τζατζίκι ή ελαφρώς μαγειρεμένες σάλτσες. Η δυσάρεστη μυρωδιά που θα [...]

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ από τον Βασ. Μαστ.

ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ από τον Βασ. Μαστ.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή σας μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην υγεία σας, όπως δείχνουν νέες μεγάλες έρευνες. O αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Πίτσαβος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παπαϊωάννου και ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Καφάτος δίνουν πρακτικές συμβουλές για να αλλάξετε [...]

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες κατακλύζουν τη διατροφή μας Μην κάνετε κατάχρηση στα τεχνητά γλυκαντικά και να μην επαφίεστε σε αυτά και μόνο για να χάσετε βάρος. Αυτά τονίζουν οι επιστήμονες, καθώς πολλά προϊόντα «χωρίς ζάχαρη» έχουν πλημμυρίσει τελευταία την αγορά: από σοκολάτες, μπισκότα, τσίχλες, γιαούρτια και αναψυκτικά έως και έτοιμα παρασκευάσματα για γλυκά στο σπίτι. [...]

Εργαστηριακό κρέας έτοιμο για κατανάλωση σε έξι μήνες!

Εργαστηριακό κρέας έτοιμο για κατανάλωση σε έξι μήνες!

Τεχνητό κρέας, που έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο, χωρίς να χρειαστεί να έχει σφαχτεί προηγουμένως κανένα ζώο, αναμένεται να είναι έτοιμο για κατανάλωση μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τους Ολλανδούς επιστήμονες, που ασχολούνται με το θέμα. Το πρώτο τεχνητό μπέργκερ θα κοστίζει γύρω στα 230.000 ευρώ. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, με επικεφαλής τον [...]

ΜΕΛOΨΩΜΟ από τον Σ. Τζιαφέτα

ΜΕΛOΨΩΜΟ από τον Σ. Τζιαφέτα

500 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ 200 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ 45 ΓΡΑΜΜ.ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ ή 3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΤΕΓΝΗ 1 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ 1/2 ΚΟΦΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΑΡΙΦΑΛΟ 1 ΓΕΜΑΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ 200 ΓΡΑΜΜ. ΜΕΛΙ 150 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΨΗΜΕΝΑ, ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ 70 ΓΡΑΜΜ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΟΥΣΑΜΙ   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατέψτε τα άλευρα το [...]

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΓΕΜΙΣΤΟ από τον Σ. Τζιαφέτα

ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΓΕΜΙΣΤΟ από τον Σ. Τζιαφέτα

ΖΥΜΗ: 230 ml ΜΠΙΡΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ 120 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ή 60 ml ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ 60 ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ) 500 ΓΡΑΜΜ. ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ 1/3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΙΠΕΡΙ ΓΕΜΙΣΗ: 500ΓΡΑΜΜ. ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΞΕΡΟ ΔΥΟΣΜΟ 80 ΓΡΑΜΜ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΨΗΜΕΝΑ   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: [...]

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ… του Σ. Τζιαφέτα

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ… του Σ. Τζιαφέτα

Ψωμί χωριάτικο 800 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ 600 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ 2 ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΙ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ ΠΡΟΖΥΜΙ   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε το προζύμι σε ένα μπολ και προσθέστε ζεστό νερό, όχι καυτό και ανακατέψτε να διαλυθεί. Βάλτε  τόσο αλεύρι που να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το [...]

ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΟΛΟΜΟ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

    Ο καλής ποιότητας καπνιστός σολομός είναι ελαφρώς αλατισμένο5, έχει απαλό ροζ χρώμα κι όχι πορτοκαλί, βελούδινη λιπαρότητα, διακριτικό άρωμα καπνού και βουτύρου, λεπτή, ευχάριστη γεύση και αφήνει μια γλυκιά επίγευση στο στόμα. Αντίθετα, ο κακής ποιότητας αναδίνει μυρωδιά μουρουνέλαιου ή ρέγκας και είναι υπερβολικά αλμυρός. Νορβηγία, Σκοτία, Ιρλανδία και Πολωνία θεωρούνται από τους [...]

ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ… ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ… ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

Η κατάθλιψη υπάρχει εκ γενετής, λένε οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχιατρικής του Παν/μίου του Μίσιγκαν, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ένα μόριο που σχετίζεται με την όρεξη και το στρες, καθορίζει σε σημαντικό βαθμό αν κάποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο.  Όσοιέχουν σε μικρότερο βαθμό αυτή την ουσία έχουν γενικά πιο αρνητική διάθεση απέναντι στη [...]

ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

Η υπερβολική κούραση και το έντονο μυϊκό πιάσιμο έπειτα από γυμναστική είναι μια σαφής ένδειξη ότι το παρακάνατε. Για να τα ξεπεράσετε χωρίς προβλήματα, πιείτε αρκετό νερό, χαλαρώστε τους μυς σας με χλιαρό ντους, φάτε ένα καλό γεύμα και αναπαυθείτε για τουλάχιστον 8 ώρες. Τις επόμενες ημέρες γυμναστείτε πολύ πιο ήπια, μέχρι να νιώσετε απολύτως [...]

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ; από τον Στέλιο Τζιαφέτα

Για να υπολογίσετε πόσες Θερμίδες χρειάζεστε για να διατηρήσετε το ίδιο βάρος, πολλαπλασιάστε το βάρος σας σε κιλά επί το 21.6 οι γυναίκες, ενώ οι άνδρες επί 24. Σε αυτό προσθέστε 20% εάν οι σώματικές σας δραστηριότητες είναι ελαφριές, 30% εάν είναι μέτριες ή 50% εάν κάνετε χειρωνακτική εργασία ή γυμνάζεστε καθημερινά για τουλάχιστον 30′. [...]

Nice Theme
WordPress Themes