skip to Main Content

Αυστραλοί ερευνητές αναφέρουν ότι εάν αντικαταστήσουμε το κόκκινο κρέας με λιπαρά ψάρια 3-4 φορές την εβδομάδα ωφελούμε το εαυτό μας και ιδιαίτερα την καρδιά, τον εγκέφαλο, τη διάθεση αλλά και το σωματικό μας βάρος , και μόνο αυτή η αντικατάσταση μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε μέχρι δύο κιλά το μήνα, χωρίς να αλλάξουμε κάτι άλλο τη διατροφή μας. Συντελούν επίσης  στη ρύθμιση της πηκτικότητας του αίματος, προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, έχουν αντικαταθλιπτικές δράσεις και αναστέλλουν τις φλεγμονές, ακόμη και τις χρόνιες, όπως το άσθμα και οι ρευματισμοί. Επιπλέον είναι πολύ νόστιμα και δεν παχαίνουν. Αρκεί να είναι «καθαρά» αφού τα πολύ μεγάλα ψάρια,  ενδέχεται να περιέχουν τοξικές ουσίες λόγω της μόλυνσης των θαλασσών. Καλύτερα  λοιπόνκαι να προτιμάμε τα μικρότερου μεγέθους, όπως π.χ. σαρδέλα και γαύρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top