skip to Main Content

Ψωμί χωριάτικο

800 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΑΣΠΡΟ

600 ΓΡΑΜΜ.ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

2 ½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ

ΠΡΟΖΥΜΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε το προζύμι σε ένα μπολ και προσθέστε ζεστό νερό, όχι καυτό και ανακατέψτε να διαλυθεί.
Βάλτε  τόσο αλεύρι που να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το όλη νύχτα σε ζεστό μέρος.
Την επόμενη ημέρα προσθέστε τα υλικά και ζυμώστε με ζεστό νερό  μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
Λαδώστε ένα ταψί .
Τοποθετήστε τη ζύμη σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε  να φουσκώσει .
Τρυπήστε σε ένα δύο σημεία και βάλτε το σε ζεστό φούρνο στους 180oC.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back To Top